TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.08 - September 2021

Oud en nieuw

Wat? Nu al stilstaan bij de jaarwisseling? Nee, wees gerust, dat zou wel erg voorbarig zijn. Hoewel, onlangs was ik in de supermarkt en daar stond al een schap met pepernoten, terwijl het nog een kleine drie maanden duurt voordat het sinterklaas is. Benieuwd wanneer de kerstkalkoen binnenvliegt.

Bij oud en nieuw moest ik denken aan het rumoer om ons heen. Komt het 'oude' leven ooit nog terug, vragen velen zich af. Als we de (wereld)leiders mogen geloven niet. Zij spreken voortdurend over het 'nieuwe normaal' en de wederopbouw van een betere wereld. Wie op onderzoek uitgaat, ontdekt al gauw dat dit laatste vooral voor hen zelf geldt. We zullen zien.

En ... ik moest ook denken aan die tekst uit 2 Korinthe 5: "Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie alles is nieuw geworden" (vs. 17).

Dat is de realiteit voor elke gelovige. Voortvloeiend uit het volbrachte werk van Christus is dwars door dood en opstanding heen het nieuwe leven geopenbaard: opstandingsleven, onvergankelijk leven. Dat nieuwe leven staat in verbinding met de opgestane en verhoogde Heer. Hij is dat leven!

"... niet meer ik, maar Christus leeft in mij" (Gal. 2:20). En: "... het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst" (Fil. 1:21). Dat is het nieuwe normaal geworden voor gelovigen.

Dus wat er ook gebeurt in deze wereld, hier op aarde, deze werkelijkheid blijft fier overeind. Niemand kan ons dat ontnemen. Het is het rijke bezit, waar we ons hele leven, normaal of abnormaal, mee kunnen doen. Het geeft ons leven perspectief. We zijn namelijk op weg, dwars door het leven en dwars door de dood, naar de gloriedag van Christus Jezus, onze Heer!

Bijbelstudies 2021-2022

Het nieuwe Bijbelstudieseizoen is begonnen! Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we in alle plaatsen de Bijbelavonden laten doorgaan. Dat is bijzonder als je bedenkt dat in 2020 en 2021 ca 60 Morgenrood-Bijbelavonden geannuleerd moesten worden.

Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend meer ... In de afgelopen tijd hebben we online het één en ander aangeboden. Daar is door velen positief op gereageerd. Tegelijk horen we ook dat de normale avonden wel gemist werden. Enfin: fijn dat we weer kunnen beginnen.

Graag verwijzen we je naar de Morgenrood-site voor informatie over datums, plaatsen en onderwerpen. Je bent van harte welkom en uitgenodigd om op één of meer van de avonden te komen. Zolang het nog kan: van harte welkom!

Ook wijzen we u op de Bijbelstudiedag die op 9 oktober 2021 op de planning staat. Job Ekhart gaat dan in op het thema 'Gods Woord in beeld'.

Aktieradius Juniorenweekend

i TAKE A BREAK !

Even niets aan je hoofd maar genieten van een heerlijk juniorenweekend? Dat kan weer van 5-7 november. Nieuwe vrienden maken, toffe activiteiten doen, lieve leiding leren kennen die er voor jou is.
Maar vooral goede moed meekrijgen uit God’s Woord.
Dan kun je er daarna weer tegenaan 😎

Kijk hier voor meer informatie over het Juniorenweekend.

Komt u ook naar het najaars- Bijbelstudieweekend?

Datum: vrijdag 19 t/m zondag 21 november
Plaats: het Vierhouterbos in Vierhouten
Onderwerp: De hogere positie van Christus

Naast het bijwonen van mooie Bijbelstudies is het natuurlijk ook goed om elkaar (weer) te ontmoeten. Daarvoor biedt het conferentiecentrum, maar ook de mooie omgeving in Vierhouten, alle mogelijkheden.
Kijk hier voor meer informatie en / of aanmelden.

Bestel je boeken bij Everread

Misschien ben je nog even aan het (na)genieten van je vakantie. Vooral doen! Langzamerhand komt het winterseizoen er weer aan. Behalve in je vakantie is ook dat de ideale periode om te lezen.

Een roman, een thriller, er is heel wat aanbod. Daar kunnen we je via Everread niet aan helpen. Wel hebben we een groot assortiment Bijbelstudieboeken. Wissel daar je 'leesvoer' eens mee af. Het kan levensveranderend zijn! Prachtige uitgaven over tal van onderwerpen die je helpen te groeien in het geloof, doordat je steeds meer zicht mag krijgen op wat God in Zijn genade met je heeft gedaan. Check de Everread-site voor al onze uitgaven en doe er je (geestelijk) voordeel mee. 

Het nieuwste Morgenroodboekje

In de voetsporen van Paulus
In Filippenzen 3:17 schrijft Paulus: "Wees met elkaar mijn navolgers, broeders, en houd het oog gericht op hen die zó wandelen, zoals u ons tot een voorbeeld hebt". Het is een oproep "aan al de heiligen in Christus Jezus die in Filippi zijn" (Fil. 1:1) en ook aan ons.
Dit boekje is te bestellen op de site van Everread. Daar kun je het ook als e-book bestellen.

Of neem een abonnement op de Morgenroodreeks en mis geen enkel nieuw Morgenroodboekje. Kijk hier voor alle informatie daarover. Als abonnee ontvang je dan meteen dit nieuwe boekje.

Volgende maand verschijnt het volgende boekje in de Morgenroodreeks: 'Het geheimenis van de godsvrucht'. Als abonnee ontvang je het automatisch in huis.

AMEN Bijbelmagazine

Rond komend weekend verschijnt AMEN 158, met daarin de volgende artikelen:

Job, volharding en uitkomst - Wanneer wij aan Job denken, denken wij aan onverklaarbaar lijden. Zijn persoon en geschiedenis zijn min of meer spreekwoordelijk geworden. We hebben het dan bijvoorbeeld over een jobslijden of een jobstijding. Wat leert zijn geschiedenis ons?

Satan, wie is hij en wat wil hij? - Oorspronkelijk droeg hij de veelbelovende naam 'morgenster'. Maar er is iets gebeurd, waardoor hij nu bekend staat als 'satan' (= tegenstander). Door de hele Bijbel heen komen we hem tegen waarbij één ding opvalt: hij is erop uit om het plan van God te frustreren en zijn eigen plan uitvoeren. Dit zal doorgaan en in de eindtijd tot een hoogte (of: diepte)punt komen!

Een land dat overvloeit van melk en honing - In Exodus 3:8 lezen we voor de eerste keer dat er in de Bijbel geschreven wordt over het land dat God aan Israël belooft: "Daarom ben Ik neergekomen om het volk te redden uit de hand van de Egyptenaren en het te leiden uit dit land naar een goed en ruim land, naar een land dat overvloeit van melk en honing ...". De reden dat de Heere God tot deze uitspraak komt, is karakteristiek voor Hem.

Een duivelse alliantie - Sinds ruim anderhalf jaar staat de wereld op z'n kop. Pandemie, angst, verdeeldheid, dwangmaatregelen, onbegrip, boosheid, et cetera. Wat gebeurt er allemaal? Is dit slechts een tijdelijke breakdown of is meer aan de hand? De titel doet vermoeden van wel!

De kleine profeten - 5 - Jona - Deze profeet wordt gerangschikt onder de 'kleine profeten'. Dat is opmerkelijk, want het boek bevat namelijk geen enkele profetie. Je kunt daar eigenlijk maar één conclusie uit trekken: de profetie zit in de geschiedenis van Jona zelf verborgen. Er is sprake van een tweevoudig teken!

Het gebed van de Zoon - In de evangeliën lezen we diverse keren dat de Heere Jezus bidt. Dit is opmerkelijk. De Zoon van God in gebed tot Zijn Vader. Was dat nodig?

AMEN Actueel:
- Minister De Jonge: 'Coronavaccin is een gave uit Gods hand'
- Steeds een stapje verder (Nieuw: DNA-vaccin)
- Christelijke waarden op de tocht

Klik hier voor meer info over AMEN Bijbelmagazine

Volg AMEN ook op en .