TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.11 - December 2020

'20 - '21

We zijn weer een jaar verder. En wat voor jaar! Waarschijnlijk zullen velen het niet erg vinden dat het voorbij is. Ook als stichting zien we met gemengde gevoelens terug. In het voorjaar mocht het Bijbelstudieweekend in Vierhouten niet doorgaan. Ruim 25 Bijbelavonden en een Bijbelstudiedag moesten worden gecanceld. De Aktieradiuskampen moesten geannuleerd worden, wat voor zowel deelnemers als leiding een grote teleurstelling was. Ook de Bijbelweek in Rehe kon niet doorgaan, terwijl er al zoveel aanmeldingen waren. In het najaar mocht het Bijbelstudieweekend gelukkig wel doorgang vinden, zij het met inachtneming van bepaalde maatregelen. Het schriftelijke werk (de uitgave van de Morgenroodreeks en van AMEN Bijbelmagazine) kon gelukkig wel doorgaan. Wat het najaar betreft, zijn de meeste Bijbelavonden weer opgestart.

Nog even en we beginnen aan 2021. Wat de nabije toekomst zal brengen, weten we niet. Dat heeft 2020 ons geleerd. Wat we wel weten - en die les is van alle tijden - is dat de Heere nabij is in wat voor situatie wij of de wereld ook terechtkomen. Dat is in ieder geval goed om te weten. Bovendien mogen we ons leven leiden in de gezindheid van Paulus: "... vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus" (Fil. 3:14). Het is niet altijd even gemakkelijk om te 'vergeten' wat achter is, of misschien hebben we iemand moeten achterlaten, maar écht: de glorieuze toekomst van en met de Heer komt nog. Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw!

We wensen u hele fijne dagen toe. U mag verzekerd zijn van de nabijheid van de Heere in het nieuwe jaar. We zijn blij met en dankbaar voor u. Ook vanwege uw ondersteuning in gaven en gebeden! Op naar 2021.

Kies deze maand uit alle maand-aanbiedingen

In het afgelopen jaar hebben wij u maandelijks op de hoogte gebracht van onze maandaanbiedingen. Gedurende deze geschenkenmaand bieden wij u graag al onze aanbiedingen nog eens aan. Zo kunt u heel voordelig mooie boeken in bezit krijgen, of ze doorgeven aan familie of vrienden. Wanneer u één of meer van deze aanbiedingen bestelt, berekenen wij geen verzendkosten.

Bent u Morgenroodreeks(e-book)abonnee dan ontvangt u bovendien uw vaste 20% abonneekorting.

Bekijk hier alle aanbiedingen.

Nieuw in de Morgenroodreeks

ADAM als type van Christus
Hoeveel Bijbelse figuren er ook als type of beeld van Christus zijn aan te wijzen, nergens worden zij in de Schrift letterlijk zo genoemd. Op één na! En dat is Adam. In Romeinen 5:14 lezen wij dat hij "een voorbeeld is van Hem Die komen zou".
In dit boekje gaat het over Adam. Wat kunnen we leren over de positie en opdracht van de eerste mens? En hoe wordt dit alles vervuld in de tweede Mens, Christus?

Dit boekje is te bestellen op de site van Everread. Daar kun je het ook als e-book bestellen.

Of doe wat velen reeds deden: neem een abonnement op de Morgenroodreeks. Kijk hier voor alle informatie daarover.

Het is de planning dat de Morgenroodreeksabonnee's dit boekje aanstaande zaterdag in huis hebben.

Bijbelstudies 2020-2021

Wees van harte welkom op de Bijbelavonden in het land. Het is mooi dat er heel wat mogelijkheden zijn om samen met broeders en zusters Gods Woord te bestuderen. Kijk vooraf even op de Morgenrood-site voor alle actuele informatie over het wel of niet doorgaan en over de datums en adressen.
Bekijk het via deze link.

Nieuw in het voorjaar 2021: Bijbelavonden in Harderwijk!

Bijbelstudieweekend

Het volgende Bijbelstudieweekend in Vierhouten staat gepland in het weekend van 19-21 maart 2021.

Het gaat over de 'hogere positie van Christus' naar aanleiding van de Hebreeënbrief. Het is momenteel nog niet mogelijk om u via de Morgenroodsite aan te melden. Maar schrijf deze datum in ieder geval even in uw / jouw agenda en meld je aan zodra het kan (medio januari 2021).

AMEN Bijbelmagazine

In november verscheen AMEN 153

En wist u dat ...

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?

de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?

  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • er hard gewerkt wordt aan AMEN 153 die DV volgende maand (januari 2021) verschijnt?

Kijk hier voor meer info over AMEN Bijbelmagazine

Volg AMEN ook op  en .