TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.5 - April 2019

Leven

Pasen is in aantocht. In veel kerken en kringen wordt komend weekend de dood en opstanding van de Heere Jezus Christus herdacht. In kerkelijk jargon spreken we over Goede Vrijdag, in lijn daarmee zouden we de (1e) Paasdag ook wel de Goede Zondag kunnen noemen. Beide dagen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gods liefde dreef Hem ertoe ons niet alleen te verlossen van de zondeschuld, door het verzoeningswerk van Christus, maar ook nog nieuw leven te geven. Wij mogen het zeker weten, omdat God het zegt in Zijn Woord.

Nu bezitten wij dat leven in verborgenheid. Veel mensen worden op het verkeerde been gezet, omdat zij leven zoeken in de wereld. Dat loopt uit op teleurstelling. Velen raken verstrikt in de 'ingewikkeldheid van het bestaan', zonder een echt antwoord te krijgen op de nood van hun hart. Dat antwoord vinden wij alleen bij God Zelf. En Hij gaf ons Zijn Woord om daarin te lezen over Gods liefde en het leven dat Hij geeft. Beide zijn geopenbaard in de Heere Jezus Christus!

God heeft het leven geopenbaard in Zijn Zoon, en Johannes zegt: "Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet" (1 Joh. 5:12).

Wij mogen onze rust vinden aan het hart van God. Wij mogen onze dorst lessen door te drinken uit de Bron van levend water.

Je kunt er lang over nadenken en veel over zeggen, maar om dit heil te ontvangen vraagt God slechts één ding: geloof. Wie zich in geloof aan Hem overgeeft, mag gaan leven uit de volheid van Zijn liefde en genade. Die heeft nieuw, onvergankelijk leven en gaat dwars door het leven en dwars door de dood naar de eindbestemming om te delen in Zijn heerlijkheid. Gezegende dagen!

Bijbelvakantieweek Rehe

"Pijlers van ons geloof" is het thema van de Bijbelvakantieweek 2019 in het Duitse Rehe. Kom ook en geniet van een heerlijke vakantieweek rondom Gods Woord. Een aanrader voor jong en oud!

Aktieradius Jeugdwerk

Kijk op Aktieradius.nl om je aan te melden voor één van de kampen van komende zomer. Je bent dan verzekerd van een mooie vakantieweek met een hoop leeftijdgenoten, flitsende activiteiten en heel veel aandacht voor Gods Woord! Let op! De jeugdweek is volgeboekt!

Verschijnt rond 18 mei a.s. Het Bijbelboek Esther

Een mooi nieuw boek van Sebastiaan de Graaf. Everread-abonnees (vroeger: MorgenroodPLUSabonnees) ontvangen dit boek automatisch. Zonder portokosten, maar met 25% intekenkorting.

Ben je niet Everread-abonnee? Kijk dan hier voor meer informatie en / of bestellen.

Het nieuwste Morgenroodboekje

Het voornemen van de eeuwen.

Uitdrukkingen als 'de tegenwoordige boze eeuw' of 'de toekomende eeuw' zijn vast wel bekend. Het zijn tijdperken die onderdeel zijn van Gods plan. Neem je hier kennis van, dan ga je beter begrijpen hoe de wereld in elkaar zit en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Zeker als je dan de Bijbel leest met oog voor het plan van God, gaat er een wereld voor je open!

Word ook abonnee! Je ontvangt dan meteen dit nieuwe boekje. Daarnaast mag je als welkomstgeschenk een Morgenroodboekje uitzoeken. Je kunt kiezen uit een abonnement op de boekjes of op de e-books óf (zonder meerkosten) op allebei! Regel het op de Morgenroodsite.

'Het voornemen van de eeuwen' los bestellen kan ook. Ga daarvoor naar de website van Everread Uitgevers.

Dit boekje is ook als e-book verkrijgbaar

April-aanbieding

Deze maand: de Morgenroodreeks begon in 1960 als een brochure-serie over allerlei Bijbelse onderwerpen. Deze komen nog steeds aan de orde  in de Morgenroodreeks, alleen zijn het sinds 1998 geen brochures meer, maar handzame boekjes.
Uit de periode 1987-1997 zijn nog 22 brochures beschikbaar. Ze zijn in deze April-aanbieding verkrijgbaar voor € 22,00 (losse verkoopprijs: ca.€ 65,00).

Ben of word je abonnee op de Morgenroodreeks en/of de Morgenrood-e-books, dan ontvang je als abonnee bovendien je vaste 20% korting op je bestelling. Je kunt tijdens het bestelproces aangeven dat je abonnee bent of wordt.

Let op: zolang de voorraad strekt. Zodra er een titel uitverkocht is, gaat de aanbiedingsprijs met € 1,00 omlaag.

Kijk hier voor meer informatie!

Bijbelstudieweekend Vierhouten najaar

Het was weer goed toeven in Vierhouten tijdens het voorjaarsweekend. In een fijne sfeer en een prima accommodatie konden we samen genieten van het getuigenis vanuit de Bijbel over de Heere Jezus Christus.

Voor het najaarsweekend zijn de eerste aanmeldingen al weer binnen. Reserveer ook alvast zodat je / u verzekerd bent van een plek.

Bijbelstudies in het land

We zitten in de afrondingsfase van het lopende seizoen met Bijbelavonden. Voor zover er nog avonden zijn in jouw / uw buurt, weet dan dat je van harte welkom bent! Een goede gelegenheid om een keer kennis te maken en daarna - wellicht enthousiast geworden - de avonden van volgend seizoen te bezoeken. Half mei hopen we de datums van seizoen 2019-2020 online te zetten.

Meer informatie over tijden, plaats en onderwerpen van het huidige seizoen? Tik of klik:

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 143 is verschenen!

En wist u dat …

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?

En dat ...

  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • er hard gewerkt wordt aan AMEN 144 die DV rond 10 mei verschijnt?

Kijk hier om meer te lezen

Volg AMEN ook op  en/of .