TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.7 - Juni 2019

De hele Schrift is voor ons, maar gaat niet altijd over ons

Petrus en Lukas omschrijven enkele uitgangspunten voor Bijbelstudie. Natuurlijk zijn er wel meer, maar deze vormen alvast een goed begin. In 2 Petrus 1:20 en 21 staat: "Dit moet u allereerst weten, dat geen enkele profetie van de Schrift een eigenmachtige uitleg toelaat; want de profetie is destijds niet voortgebracht door de wil van een mens, maar heilige mensen van God, door de Heilige Geest gedreven, hebben gesproken" en in Handelingen 17 staat: de Bereeërs "ontvingen het woord met grote bereidwilligheid en onderzochten dagelijks de Schriften om te zien of die dingen zo waren" (vs. 11). De woorden van Petrus bepalen ons met name bij de inspiratie van Gods Woord (zie ook 2 Tim. 3:16 en 1 Pet. 1:11). Als gelovige ben je verzegeld met de heilige geest en zo staat je leven onder directe invloed van dé Geest en het door Hem geïnspireerde Woord. Het gepredikte woord mogen wij met een positieve hartstocht (de letterlijke weergave van "bereidwilligheid" uit Hand. 17:11) aannemen; om vervolgens dagelijks in de Bijbel te onderzoeken of het gepredikte woord inderdaad overeenkomt met het geschreven Woord van God. Daarbij mogen we het Woord van de waarheid recht snijden, ofwel: het op de juiste wijze verdelen - óók weer zo'n belangrijke grondregel bij het lezen van de Bijbel. Het is goed om deze uitgangspunten ter harte te nemen!

Bijbelvakantieweek Rehe

"Pijlers van ons geloof" is het thema van de Bijbelvakantieweek 2019 in het Duitse Rehe. Kom ook en geniet van een heerlijke vakantieweek rondom Gods Woord. Een aanrader voor jong en oud!

Aktieradius Jeugdwerk

Kijk op Aktieradius.nl om je aan te melden voor één van de kampen van komende zomer. Je bent dan verzekerd van een mooie vakantieweek met een hoop leeftijdgenoten, flitsende activiteiten en heel veel aandacht voor Gods Woord! Let op! De jeugdweek is volgeboekt!

Het nieuwste Morgenroodboekje

Paulus - Leermeester der heidenen

Tweemaal schrijft Paulus tijdens de tweede en laatste fase van zijn bediening dat hij door God is aangesteld als “prediker, apostel en leraar van de heidenen”. In het licht daarvan mocht Paulus tot dan toe verborgen dingen bekendmaken. Belangrijke info voor de gelovige van nu!

Dit Morgenroodboekje en het voorgaande Morgenroodboekje (Het voornemen der eeuwen) vormen een mooie en leerzame combinatie.

Word abonnee! Je ontvangt dan meteen dit nieuwe boekje. Daarnaast mag je als welkomstgeschenk een Morgenroodboekje uitzoeken. Je kunt kiezen uit een abonnement op de boekjes of op de e-books óf (zonder meerkosten) op allebei! Regel het op de Morgenroodsite.

'Paulus - Leermeester der heidenen' los bestellen kan ook. Ga daarvoor naar de website van Everread Uitgevers.

Dit boekje is ook als e-book verkrijgbaar

Het Bijbelboek Esther

Een mooi nieuw boek van Sebastiaan de Graaf over een belangrijke fase in de geschiedenis van het Joodse volk. Dit Bijbelboek vermeldt nergens de Naam van God (in het Oude Testament altijd weergegeven met "HEERE"). Toch is Zijn verborgen aanwezigheid 'zichtbaar' en van doorslaggevend belang in de hier beschreven verwikkelingen rond Zijn volk. In de redding van het volk is er voor Esther - en ook voor haar neef Mordechai - een hoofdrol weggelegd.

Kijk hier voor meer informatie en / of bestellen.

Juni-aanbieding

Deze maand: Acht Morgenroodboekjes over diverse personen in de Bijbel. Geschreven door de volgende auteurs: Boy Boelhouwer, Sebastiaan de Graaf, Piet van der Lugt, Hoite Slagter, Peter Slagter en Ton Stier.

Bij elkaar ruim 550 bladzijden Bijbelstudie! De prijs bedraagt € 24,75 (normale prijs: € 47,45). Morgenroodreeksabonnees ontvangen bovendien hun vaste 20% korting! 

Bijbelstudieweekend Vierhouten najaar

Kom ook naar het najaarsweekend in het Vierhouterbos! In een fijne sfeer en een prima accommodatie samen genieten van diverse Bijbelstudies.

Bijbelavonden 2019-2020

In september starten we weer met de Bijbelstudieavonden en -dagen! Kijk op onze website voor de plaatsen en de tijden. Ook zijn veel van de onderwerpen al bekend. Kom ook en lees en leer samen met andere gelovigen uit de Bijbel!

Meer informatie
AMEN Bijbelmagazine

AMEN 144 is verschenen!

En wist u dat ...

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?

En dat ...

  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • er hard gewerkt wordt aan AMEN 145 die DV rond 12 juli verschijnt?

Kijk hier om meer te lezen

Volg AMEN ook op  en/of .