TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.6 - Juni 2022

Rust

In de Bijbel kun je regelmatig lezen over rust of rusten. In Genesis 5 lezen we over “Noach”, wiens naam ‘rust’ betekent. Zijn vader zegt bij diens naamgeving: “Deze zal ons troosten over ons werk en over het zwoegen van onze handen ...” (Gen. 5:29a).
Bijna helemaal aan het einde van het Oude Testament lezen we in Micha een klaaglied met betrekking tot de jammerlijke staat van Jeruzalem op dat moment. In Micha 2:10 zegt de HEERE tot Zijn volk: “Sta op en ga weg, want dit is niet het land van de rust” (letterlijk: ‘... dit is niet de rustplaats’). Even verder omschrijft de Heere Zijn volk als een kudde (vs. 12b). Over een kudde gesproken: Psalm 23:2 eindigt letterlijk met: ‘... Hij leidt mij in wateren van de rustplaats’. Die ‘Hij’ is natuurlijk de Herder van die kudde. Noach is een beeld van Hem. En ... met Noach begon er een nieuwe periode, wat verwijst naar de toekomende eeuw van rust en vrede voor het volk, die mét Christus komen zal.
De Heere Jezus nodigde Zijn volk alvast uit: “Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal u rust geven (...) en u zult rust vinden voor uw ziel ...” (Matt. 11:28 en 29).

Wat ook mooi voor ons om te weten dat wij als gelovigen onze rust en vrede in Christus gevonden hebben. Toch kan er door allerlei omstandigheden - ziekte, onzekerheid over je werk, zorgen over je kinderen of kleinkinderen, welke studie moet je doen, de situatie in de wereld waarin we leven, etc. – onrust in ons hart worden aangewakkerd. Juist dan is het goed om te weten dat de basis van ons geloof Zijn rust en vrede is, die we ontvangen hebben door Zijn dood en opstanding.

Heb jij je al aangemeld?

Val je in de leeftijd van 8-19 jaar, dan mag je met ons mee op zomerkamp en samen met leeftijdgenoten een prachtige tijd beleven. De kampen vinden plaats van 30 juli tot en met 5 augustus.

Het kinderkamp (voor 8-12 jarigen) vindt plaats in Lemele, het juniorenkamp (voor 12-15 jarigen) in Hellendoorn en de jeugdweek (voor 15 tot 19 jarigen) in Vollenhove. Tijdens elk kamp is er veel aandacht voor Gods Woord en staan we stil bij wat de Bijbelse boodschap voor invloed heeft op je dagelijkse leven. Dit gebeurt door middel van Bijbelverhalen / Bijbelstudies, workshops, avonden voor jongens en meisjes, muziek en zang, etc. Natuurlijk is er tijdens deze weken en weekenden ook veel georganiseerd op sportief en creatief gebied.
Meld je hier snel aan!

Morgenroodreeks

Op weg naar de eindtijd
Dit is voor veel gelovigen een boeiend onderwerp; zeker tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in de wereld waarin we leven. Terugkijkend op de tientallen jaren achter ons, constateren we dat ingrijpende wereldgebeurtenissen telkens in golven op ons afkwamen. En tussen deze ‘golven’ was het dan relatief rustig. Dat proces gaat maar door. Alleen worden de gebeurtenissen steeds intenser. Bijbels gesproken zijn we echter nog niet in de ‘eindtijd’ aangekomen.

We zijn wel op weg daarnaar toe. En dan is het goed en belangrijk om actuele zaken te leren zien in het licht dat de Bijbel ons daarover geeft.

Los verkrijgbaar als boekje en e-book via Everread. Beter: neem een abonnement op deze Bijbelstudieboekjes. Kijk hier voor meer informatie.
Ben je abonnee, dan ontvang je tegen een jaarlijkse vrije gift automatisch de nieuwe Morgenroodboekjes zodra ze verschijnen!
Let op: Op weg naar de eindtijd verschijnt in de loop van deze week. Aanstaande zaterdag valt het bij onze abonnee's in de bus.

Najaars-Bijbelstudieweekend Vierhouten

In het najaar hopen we weer te gast te zijn in het Vierhouterbos voor een Bijbelstudieweekend. Het vindt plaats van vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober.

Wees op tijd met je aanmelding, zodat je verzekerd bent van een plek! Kijk hier voor meer informatie en/of aanmelden.

Vakantietijd? Bekijk onze e-books!

Handig voor als je niet teveel wilt meenemen op vakantie: onze e-books. We hebben een mooie aanbieding voor je met

(op de nieuwste na) alle e-books die we in ons assortiment hebben. Dat zijn er inmiddels 88! Bekijk hier de aanbieding. Eén of meerdere e-books bestellen, kan natuurlijk ook!

Als je liever een (papieren) boek in handen hebt, is de keuze nog groter. Neem een eens een kijkje in onze online-winkel met heel veel Bijbelstudieboeken en -boekjes. En bekijk de verschillende aanbiedingen die we hebben.

Bijbelstudies 2022-2023

DV in september gaat het nieuwe seizoen (2022-2023) van start. Op de Morgenrood-site staan de nieuwe datums en in de meeste gevallen ook al de onderwerpen. We nodigen u en jou nu alvast uit. Weet dat je van harte welkom bent.

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 162 is verschenen
Wist u dat ...

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?
  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • er hard gewerkt wordt aan AMEN 163 die DV rond 15 juli 2022 verschijnt?

Klik hier voor meer info over AMEN Bijbelmagazine

Volg AMEN ook op en .