TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.11 - Oktober 2019

Donkere tijden ...

Zo'n opschrift klinkt niet opgewekt. Toch is het de simpele werkelijkheid momenteel. De dagen worden korter, de nachten langer, zoals dat ieder jaar weer hetzelfde is. Eigenlijk niets bijzonders dus. Het is ook niet iets om wakker van te liggen of somber van te worden. Het hoort bij de gang der seizoenen. Na de donkere tijden wordt het vanzelf weer licht ... lente, zomer!

Als we in de wereld om ons heen kijken, zouden we ook kunnen spreken van donkere tijden. Dat heeft te maken met de toestand van de mensheid. Er is van alles loos rondom ons, veraf en dichtbij. Veel mensen hebben vragen: "Hoe zal het verder gaan?" of "Wat staat ons nog allemaal te wachten?". Enzovoort.

Gelukkig hebben we de Bijbel nog. Daarin zegt de psalmist: "Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad" (Ps. 119:105). Het kan dus niet zo donker zijn of daar is altijd nog het licht van Gods Woord! In dat licht mogen wij wandelen en werken.

En ... we mogen dat licht verspreiden, in woord en getuigenis. Ja, we hebben een geweldige boodschap van licht en leven!

Nieuw bij Everread!

Het Getuigenis van de Sterren (2e editie)

Dit is de 2e - opnieuw geredigeerde en op basis van de HSV herziene - druk van het in 1999 verschenen boek 'Het Getuigenis van de Sterren'.

Daar waar door astrologie en horoscopen een sluier is komen te liggen over de werkelijke betekenis van deze hemellichamen, gaat dit boek uit van het heldere feit dat God de Schepper ervan is! Híj is het, Die de Mazzaroth (de tekens van de Dierenriem) tevoorschijn laat komen op Zijn tijd en de Wagen (de Beer) met zijn jongen leidt (Job 38:31). Híj is het, Die Abraham opdroeg de sterren te tellen, wat Abraham niet kon, maar wat Hij wel kan: "Hij telt het aantal sterren, Hij noemt ze alle bij [hun] naam" (Ps. 147:4). Inclusief een losse kaart met alle sterrenbeelden.

Bestel dit mooie boek hier.

Bijbelstudieweekend Vierhouten najaar

Er zijn nog enkele studio's beschikbaar tijdens het najaars-Bijbelstudie-weekend (15-17 nov.) over de "Genade van God". Kom ook naar Vierhouten en geniet van de fijne sfeer en de prima accommodatie waarin u genieten mag van mooie Bijbelstudies.

Aktieradius Jeugdwerk

In november staat er een weekend voor de junioren én een weekend voor de jeugd op het programma. Ook de datums van de kampen van de zomer 2020 zijn bekend. Zie de Aktieradius-agenda!

Of meld je aan voor één van de twee najaarsweekenden
Nieuw in de Morgenroodreeks

Psalm 110 - De Priesterkoning

Psalm 110 spreekt over Christus in Zijn positie boven alles. Het is een prachtig lied over de Priesterkoning, Die zegenrijk zal regeren over deze wereld. Hij is de Koning naar Gods hart, op grond van Zijn Eigen offer waarmee Hij als Priester verzoening deed. Koning en Priester in één Persoon!

Ga naar de website van Everread om dit boekje te bestellen. Ook als e-book verkrijgbaar

Of word abonnee! Je ontvangt dan meteen de eerste drie boek van de lopende jaargang (Het voornemen van de eeuwen, Paulus - Leermeester der heidenen en Psalm 110). Daarnaast mag je als welkomstgeschenk nog een extra Morgenroodboekje uitzoeken. Je kunt kiezen uit een abonnement op de boekjes of op de e-books óf (zonder meerkosten) op allebei! Regel het op de Morgenroodsite.

Nu verkrijgbaar bij Everread

De Telos-vertaling van het Nieuwe Testament.

Deze betrouwbare Bijbelvertaling van het Nieuwe Testament is mooi uitgevoerd in een soepele kunstleren omslag. Kijk hier voor meer informatie of om hem te bestellen

Bijbelstudies

De eerste Bijbelavonden van het seizoen 2019-2020 liggen al weer achter ons. In de agenda op onze website staat het complete overzicht. Of kijk hier voor wat meer informatie over de plaatsen, tijden en onderwerpen. Ook zijn er verschillende Bijbelstudiedagen. Deze avonden en dagen bieden een mooie gelegenheid om op regelmatige basis te lezen en te leren uit de Bijbel én medegelovigen te ontmoeten. Bemoedigend en opbouwend!

AMEN Bijbelmagazine

Binnenkort: AMEN 147! Uit de inhoud:

Zuiver besef - Niets is méér nodig in onze dagen dan een getrouwe, grondige uitleg en bestudering van de Bijbel, het Woord van God. Dan gaat de gelovige zich realiseren, dat hier gedachten worden geopenbaard, die hoger zijn dan de onze: Goddelijke waarheden en zegeningen, dingen die geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord en in geen mensenhart zijn opgekomen.

De Knecht van de HEERE - In de Bijbel worden allerlei mensen 'knecht', 'dienaar' of 'dienstknecht' genoemd. In dit artikel is het uitgangspunt de term èvèd Jahweh, knecht / dienaar van Jahweh, die als zodanig alleen in het Oude Testament staat.  Velen denken hierbij aan Christus, maar dat klopt niet, tenminste ...

De Leeuw uit de stam Juda - In Genesis 49 spreekt Jakob zijn laatste woorden tot zijn zonen. In vers 8 - 12 richt hij zich tot Juda. Uit zijn woorden, die wijzen op de toekomst (zie vers 1), blijkt dat Juda een bijzondere plaats inneemt onder de zonen van Jakob!

Horen en luisteren - De Heere God heeft ieder mens geschapen met één mond en met twee oren. Horen en luisteren lijkt dus belangrijker dan praten. De Bijbel heeft over de oren en het horen nogal wat te zeggen, met als motto: Wie oren heeft om te horen, laat hij horen!

Hopen, door alles heen - Ik heb regelmatig gesprekken (gehad) met mensen die wanhopig zijn: Een vrouw met angstaanvallen.  Een meisje dat denkt dat de wereld beter af is zonder haar. Een man die zegt: 'Ik red het niet meer'. Een vrouw die zegt: 'Ik heb overal pijn'. Een ander die zegt: 'Ik ben zo eenzaam'. Wat doe ik?

Het sterrenbeeld Maagd - De sterrenhemel is verdeeld in 12 sterrenbeelden, die samen met de 36 daaraan verbonden constellaties ´Dierenriem´ genoemd wordt, of in het Hebreeuws: Mazzaroth (Job. 38:32). Volgens Psalm 19 vertellen deze hemeltekenen Gods eer en het werk van Zijn handen!

Dit keer in AMEN Actueel:

  • Saoedi-Arabië geeft toegang tot Bijbelse plaatsen
  • Wetenschapper: 'Mensenvlees eten om planeet te redden'
  • 500 wetenschappers: 'Stop de klimaat-hysterie!'
  • 'Christenen worden afgeslacht, media kijken andere kant op'

Kijk hier om meer te lezen en/of om een abonnement te nemen!

Volg AMEN ook op  en .

Handig!

De e-books van Everread! Kijk op onze website voor een mooie collectie e-books over vele Bijbelse onderwerpen!