TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.2 - Februari 2019

OMG!

Niet iedereen zal bekend zijn met de betekenis van deze drie letters. Het is de afkorting van 'O, my God'. En is vooral onder (sommige) jongeren populair. Meestal is het niet echt een uiting van geloof, maar meer één van verbazing, verbijstering, verrassing en soms afgrijzen; te pas en te onpas.

Als je in de Bijbel zoekt op de woorden "mijn God", word je telkens bij het persoonlijke vertrouwen in en de persoonlijke omgang met God bepaald.

Een mooi voorbeeld hiervan is wat Paulus schrijft in Filippenzen 4: "Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus" (vs. 19). Het laat iets zien van de verborgen dagelijkse omgang van de apostel met de Heere. Die omgang mogen wij allemaal hebben. En in principe is die omgang er op grond van het volbrachte werk van de Heere Jezus. Denk aan: "Mijn God, Mijn God, waarom hebt U mij verlaten ..." (Ps. 22:2a). Wij hoeven simpelweg te geloven dat God het offer van Christus heeft aanvaard als plaatsvervangend voor ons. En dan begint het nieuwe leven mét God en kunnen we met de psalmist zeggen: "De HEERE is mijn rots en mijn burcht en mijn Bevrijder, mijn God, mijn rots, tot Wie ik de toevlucht neem, mijn schild en de hoorn van mijn heil, mijn veilige vesting" (Ps. 18:3).

Bijbelstudies in het land

Mochten er Bijbelavonden zijn in jouw / uw buurt, weet dan dat je van harte welkom bent!

Meer informatie over tijden, plaats en onderwerpen? Tik of klik:

Bijbelvakantieweek Rehe

"Pijlers van ons geloof" is het thema van de Bijbelvakantieweek 2019 in het Duitse Rehe. Kom ook en geniet van een heerlijke vakantieweek rondom Gods Woord. Een aanrader voor jong en oud!

Februari-aanbieding

Ruim 750 bladzijden Bijbelstudie in zes boeken voor een mooie oprijs (€ 34,95 i.p.v. € 61,40 - Houd er wel rekening mee dat er verzendkosten (€ 4,35) bijkomen. Deze zending past in uw brievenbus). Kijk hier voor meer informatie!

Morgenroodreeksabonnees ontvangen bovendien hun vaste 20% korting! Abonnee worden kan tijdens het bestelproces. 

Het nieuwste Morgenroodboekje

De SPRUIT

De Heere Jezus Christus wordt in de Bijbel vaak op viervoudige wijze beschreven: Knecht, Mens, Koning en God. Ook wanneer we het woord "Spruit" (loot, uitloper) bestuderen in de Schrift, komen die vier zijden naar voren.
Dit boekje laat de verschillende - in de Bijbel vermelde - aspecten zien, zoals ze verbonden zijn aan die viervoudige beschrijving. 

Samengevoegd geeft dit een machtig getuigenis en een geweldige beschrijving van onze Heere Jezus Christus!

Word ook abonnee! Je mag dan als welkomstgeschenk een Morgenroodboekje - bijvoorbeeld De SPRUIT - uitzoeken. Je kunt kiezen uit een abonnement op de boekjes of op de e-books óf (zonder meerkosten) op allebei! Regel het op de Morgenroodsite.

'De SPRUIT' los bestellen kan ook. Ga daarvoor naar de website van Everread Uitgevers.

Dit boekje is ook als e-book verkrijgbaar

 

Begin maart verschijnt het eerste Morgenroodboekje van 2019. De titel is Het voornemen van de eeuwen.

Uitdrukkingen als 'de tegenwoordige boze eeuw' of 'de toekomende eeuw' zijn vast wel bekend. Het zijn tijdperken die onderdeel zijn van Gods plan. Neem je hier kennis van, dan ga je beter begrijpen hoe de wereld in elkaar zit en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Zeker als je dan de Bijbel leest met oog voor het plan van God, gaat er een wereld voor je open!

Heb je hem al in huis?

Deel 4 in de serie Schatten uit Gods Woord? Dit deel is geschreven door Oby Vossema en bevat 22 hoofdstukken met evenzoveel Bijbelse onderwerpen, zoals: Liefdesappels, de getallenstructuur in de Bijbel, In het zand geschreven, Hemels vuur, heilig vuur, en tal van andere interessante en leerzame studies.

Kijk hier voor meer informatie en / of bestellen.

Bijbelstudieweekenden Vierhouten

Tijdens het eerstvolgende Bijbelstudieweekend (5-7 april 2019) staan we aan de hand van het thema 'Een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven' stil bij de maagdelijke geboorte van de Heere Jezus, Zijn boodschap, Zijn lijden en Zijn opstanding en het onderwijs over Wie Hij nu voor ons is.

Aktieradius Jeugdwerk

Kijk op Aktieradius.nl om je aan te melden voor één van de kampen in 2019. Je bent dan verzekerd van een mooie vakantieweek met een hoop leeftijdgenoten, flitsende activiteiten en heel veel aandacht voor Gods Woord! Let op! De jeugdweek zit zo goed als vol!

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 142 is verschenen!

En wist u dat …

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?

En dat ...

  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • er hard gewerkt wordt aan AMEN 143 die DV rond 8 maart verschijnt?

Kijk hier om meer te lezen

Volg AMEN ook op  en/of .