TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.2 - Februari 2020

Dat is nou eenmaal zo!

Iemand gebruikte in zijn betoog geregeld deze woorden. En inderdaad, sommige dingen zijn nou eenmaal zo. Daar kun je lang of kort over praten. Niet alles is te begrijpen, er is niet overal een verklaring voor. Anderzijds staan sommige dingen gewoon vast, zonder dat we er een reden voor zoeken. Water is nat, dat is nou eenmaal zo!

En zo zegt de Bijbel: "God is liefde". Is daar een verklaring voor? Misschien wel ... of niet. Het heeft in ieder geval te maken met het Wezen van God. Liefde laat zich trouwens niet verklaren, dat zit heel diep van binnen. Zo is dat nou eenmaal. En we mogen daar blij mee zijn! Immers de liefde van God voor een verloren wereld bracht Hem ertoe Zijn Zoon te geven als Losprijs voor allen: "God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren" (Rom. 5:8).

Zijn volbrachte werk is nu voor ons het fundament. Daarop mogen wij rusten en werken, strijden en overwinnen, leven en ... sterven. Wat er ook gebeurt, Gods liefde blijft onveranderlijk en is de waarborg voor onze eeuwige zaligheid. Ja, zelfs een leven in Zijn heerlijkheid. Dat is nou eenmaal zo!

(Overgenomen uit Lectori Salutem.)

Het nieuwste Morgenroodboekje

Soms wordt er gezegd dat gebed niet belangrijk is; God weet immers toch alles al van tevoren. Toch zie je dat Paulus een man was van gebed, die innig met de Heere leefde, en vanuit die gemeenschap ook Gods leiding ervoer. Gebed heeft met de verborgen omgang met de Heere te maken.
Ook belangrijk: Hoe zouden wij moeten bidden? Of eigenlijk: Wat vragen we van God? Bidden we het 'Onze Vader', omdat de Heere Jezus dat aan Zijn discipelen leerde? Waar leidt Gods Woord ons eigenlijk naartoe?

Ga naar de website van Everread om dit boekje te bestellen. Ook als e-book verkrijgbaar

Of word abonnee! Je kunt dan bijvoorbeeld dit boekje als welkomstgeschenk kiezen. Er is een abonnement op de boekjes of op de e-books óf (zonder meerkosten) op allebei! Regel het op de Morgenroodsite.

Voorjaarsweekend Vierhouten

Kom ook naar het voorjaarsbijbelstudieweekend (3 t/m 5 april) in Vierhouten met Bijbelstudies over 'Het koninkrijk van God'. Samen genieten van mooi studies, een fijne sfeer en een prima accommodatie. 

Februari-aanbieding

In deze vier eerder verschenen Morgenroodboekjes gaat het over het ontstaan van de wereld, over hoe hemelen en aarde eruitzien en over de ontwikkelingen in de wetenschap ten opzichte van de Bijbel. De boekjes vullen elkaar mooi aan zodat je een compleet Bijbels beeld krijgt van één en ander.

Bij elkaar ruim 250 bladzijden Bijbelstudie! De prijs bedraagt € 14,50 (normale prijs: € 22,00 én wij nemen de helft van de verzendkosten voor onze rekening!). Morgenroodreeksabonnees ontvangen bovendien hun vaste 20% korting! (Abonnee worden, kan tijdens het bestelproces.

Kijk hier welke boekjes in deze aanbieding zitten. Deze aanbieding geldt t/m 2 maart.

Aktieradius Jeugdwerk

Alle kampplaatsen en prijzen zijn bekend!
Het Kinderkamp vindt plaats in Lemele, het Juniorenkamp in Markelo en de Jeugdweek in Ammeldingen (in de Duitse Eifel).
Meld je alvast aan voor één van de Aktieradiuskampen. 

Rehe 2020

Van zaterdag 25 juli t/m vrijdag 31 juli 2020 ben je (weer) van harte welkom in het Duitse Rehe (Westerwald) voor de Bijbelvakantie 2020. Kijk op onze website voor informatie, prijzen en aanmelden!

Bijbelstudies

In de agenda op onze website staat het complete overzicht van de Bijbelavonden van dit seizoen. Of kijk hier voor meer specifieke informatie over de plaatsen, tijden en onderwerpen. Ook zijn er verschillende Bijbelstudiedagen. Investeer je tijd in samen leren uit de Bijbel. Bemoedigend en opbouwend!

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 148 is verschenen

En wist u dat ...

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?

En dat ...

  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • er hard gewerkt wordt aan AMEN 149 die DV in maart 2020 verschijnt?

Kijk hier om meer te lezen en/of om een abonnement te nemen!

Volg AMEN ook op  en .

Verschenen bij Everread!

Het Getuigenis van de Sterren (2e editie)

Dit is de 2e - opnieuw geredigeerde en op basis van de HSV herziene - druk van het in 1999 verschenen boek 'Het Getuigenis van de Sterren'.

Daar waar door astrologie en horoscopen een sluier is komen te liggen over de werkelijke betekenis van deze hemellichamen, gaat dit boek uit van het heldere feit dat God de Schepper ervan is! Híj is het, Die de Mazzaroth (de tekens van de Dierenriem) tevoorschijn laat komen op Zijn tijd en de Wagen (de Beer) met zijn jongen leidt (Job 38:31). Híj is het, Die Abraham opdroeg de sterren te tellen, wat Abraham niet kon, maar wat Hij wel kan: "Hij telt het aantal sterren, Hij noemt ze alle bij [hun] naam" (Ps. 147:4). Inclusief een losse kaart met alle sterrenbeelden.

Bestel dit mooie boek hier.

Nu verkrijgbaar bij Everread

De Telos-vertaling van het Nieuwe Testament.

Deze betrouwbare Bijbelvertaling van het Nieuwe Testament is mooi uitgevoerd in een soepele kunstleren omslag. Kijk hier voor meer informatie of om hem te bestellen