TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.8 - Augustus 2018

De tijd gaat snel ...

Het lijkt nog maar even geleden dat we vóór de zomerkampen en Rehe stonden. Inmiddels is het al weer voorbij en hebben we samen met jong en oud genoten van heerlijke weken.

Het 'winterseizoen' dient zich inmiddels aan - al hopen we nog wel van een mooie nazomer te genieten. Bijbelstudieavonden, -weekenden en -dagen, de reunieweekenden van Aktieradius; diverse uitgaven die dit jaar nog op de planning staan om te verschijnen ... het komt er allemaal weer aan. Het is mooi dat dit allemaal kan en dat we dit door Gods genade mogen doen. We kunnen trouwens ook niet anders!

Wanneer we naar de verschillende perioden in Gods plan kijken, ontdekken we dat juist in de huidige periode - globaal tussen het einde van de Handelingenperiode en de wederkomst van Christus - God de mens op de meest volle wijze laat delen in Zijn genade. Paulus zegt zelfs: "U bent volmaakt geworden in Hem ..." (Kol. 2:10a). Vanuit deze zekerheid mogen we als gelovigen leven. Hij geeft kracht en leiding en ... een overvloed aan genade. Daarom mogen we het steeds weer opnieuw van Hem verwachten. Hij heeft Zich over ons ontfermd!

Start Bijbelstudieseizoen

Nog even en de eerste Bijbelstudieavond gaat van start. A.s. maandag 3 september bijt Venray het spits af. Noteer de datums van de Bijbelstudies van het komend seizoen in je agenda; zet ze apart, zodat ze bij het maken van andere afspraken bovenaan je prioriteitenlijstje staan!

Meer informatie over tijden, plaats en onderwerpen? Tik of klik:

Bijbelstudieweekend Vierhouten

Meld je aan voor het najaars-Bijbelstudieweekend in Vierhouten van 16 t/m 18 november! Thema: Het geloof.

Aan de hand van het thema - Het geloof - gaan we tijdens de eerste avond in op wat 'geloof' eigenlijk is. Vervolgens staan we stil bij het geloof van Abraham, Mozes, Paulus en de Heere Jezus.

Kom ook en ontdek wat de Bijbel hierover zegt. Ook voor jongvolwassenen zijn deze weekenden zeer geschikt! Kom samen met je vriendengroep en maak er een mooie, leerzame tijd van.

Graag bieden we u en jou een geheel verzorgd verblijf aan. Geniet in een prima sfeer van mooie Bijbelstudies, en van de ontmoeting met elkaar. De Bijbelstudies worden gegeven door Hoite Slagter en Peter Slagter. De algemene leiding is in handen van Oby Vossema.

Kijk hier voor meer informatie en/of aanmelden!

De Morgenroodreeks

Het KIND en de kinderen

"Zoals een vader zich ontfermt over zijn kinderen, zo ontfermt de HEERE Zich over wie Hem vrezen" (Psalm 103:13).

In de inleiding schrijft de auteur: 'Bijbelse woorden zijn zuiver. Ze komen van God, Die heilig is. Ze vertellen geen leugens, ze zijn waar en betrouwbaar. Zijn Woord is door Zijn Geest op doordachte wijze tot zinnen gevormd. Aan de formulering is veel aandacht besteed. Het is Zijn goddelijke manier van 'zeggen' om tot ons hart te spreken'.

Vanuit deze overtuiging is dit boekje geschreven. Het bevat een boeiende en verrassende woordstudie over het woord 'kind' in met name het Nieuwe Testament. Maar behalve dat is dit boekje ook een handleiding van hoe je Bijbelstudie kunt doen. De schrijfster geeft de lezer of lezeres een kijkje in haar overwegingen en - als het ware hardop denkend - neemt zij hem of haar mee op de weg naar het resultaat van haar onderzoek.

Morgenroodreeksabonnee's ontvangen dit boekje rond zaterdag 8 september!

Word ook abonnee! Dan ontvang je dit boekje, de eerste twee boekjes van dit jaar ('Petrus' en 'Psalm 23') én mag je als welkomstgeschenk een ander Morgenroodboekje uitzoeken. Je kunt kiezen uit een abonnement op de boekjes of op de e-books óf (zonder meerkosten) op allebei! Regel het op de Morgenroodsite.

'Het KIND en de kinderen' los bestellen kan ook. Ga daarvoor naar de website van Everread Uitgevers.

Dit boekje is ook als e-book verkrijgbaar

Aktieradius Jeugdwerk

Binnenkort lees je de verslagen van het kinderkamp, het juniorenkamp en de jeugdweek op aktieradius.nl. Ook kun je je daarop aanmelden voor de (reünie)weekenden van het juniorenkamp en de jeugdweek.

Volg voor actuele info ons ook op onze Facebook-pagina!

Meer van de Bijbel ontdekken?

Kijk voor een schat aan Bijbelstudieboeken op de website van Everread Uitgevers!

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 139 is verschenen!

En wist u dat …

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1400 artikelen (!) online staan?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?
  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account ‘Mijn AMEN’ eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • Het volgende nummer rond 7 september verschijnt?

Kijk hier om meer te lezen

Volg AMEN ook op  en/of .