TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.8 - Augustus 2020

Je hoeft niet bang te zijn ...

Dit zijn de beginwoorden van een (kinder)liedje. Het gaat verder met: '... al gaat de storm tekeer. Leg maar gewoon je hand in die van onze Heer'.
Is het zo eenvoudig? Ja, eigenlijk wel. Bang-zijn, angst, zorgen, het zijn voor ons best wel bekende gevoelens.
De grootste angst is wellicht die voor de dood. In Hebreeën 2:15 staat dat "angst voor de dood" kan resulteren in een leven in slavernij.
Het hangt er natuurlijk ook wel een beetje van af hoe je 'in elkaar zit'. En of je gevoelig bent voor de dingen die erop je afkomen. We leven in een tijd waarin veel mensen bang zijn. Ook onder gelovigen zijn er die angstig zijn. Is dat nodig? Met alle begrip en respect - en misschien ook wel heel kort door de bocht: nee!
Er staan zoveel mooie teksten in de Bijbel die ons hierin kunnen bemoedigen. Bijvoorbeeld: "... Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is" (1 Joh. 4:4b). Of: "De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd ..." (Fil. 4:5b en 6a).
Ook het getuigenis van David in Psalm 27:1 is prachtig en mag ons moed en vertrouwen geven: "De HEERE is mijn licht en mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De HEERE is mijn levenskracht, voor wie zou ik angst hebben?".

Je hóeft niet bang te zijn ...

Binnenkort in de Morgenroodreeks

De gehoorzaamheid van de Zoon
In dit boekje gaat het over de laatste periode van het leven van de Heere Jezus. Die periode begon met Zijn gebedsstrijd in de hof van Gethsémané en eindigde met Zijn kruisdood; al met al nog niet eens één etmaal, ja, hooguit achttien uur.
De drie fasen in die periode worden in Hebreeën 5:7-9 samengevat in drie verzen. Het is voor ons goed om hierover na te denken omdat het ons bepaalt bij de diepe weg die onze Heiland in gehoorzaamheid ging. Zijn verlossingswerk heeft vele gevolgen. Zo is het voor ons onder meer de basis van ons leven met Hem.
Auteur: Hoite Slagter.

Morgenroodabonnees krijgen het begin september toegestuurd. Ook dit boekje (automatisch) ontvangen? Word dan Morgenroodreeks-abonnee! Regel het hier.

Hooglied

Hooglied is een bijzonder Bijbelboekje. Het behoort tot de zogenaamde feestrollen. Binnen het  Jodendom wordt het gelezen op de achtste dag van het Paasfeest - Pesach - het feest waarop de verlossing van Israël uit Egypte wordt herdacht. Daarbij wordt het boek gezien als een afspiegeling van Gods liefdesverklaring aan Israël en het verbond tussen Hem en Zijn volk.
Diverse 'partijen' komen erin aan het woord, maar de belangrijkste zijn toch wel de herder en zijn geliefde. Samen vormen ze een prachtig paar, waarin de Herder en Zijn volk Israël niet moeilijk zijn te herkennen.
Auteur: Sebastiaan de Graaf.

Ga naar de website van Everread om dit boekje te bestellen. Ook als e-book verkrijgbaar.

Lees verder
Bijbelstudieweekend

Graag wijzen we u op het najaars-Bijbelstudieweekend in Vierhouten van 23-25 oktober. Op dit moment is de verwachting dat we dit weekend vrij ongehinderd kunnen laten plaatsvinden. Wees er snel bij want er zijn al diverse aanmeldingen! En ... mocht het onverhoopt tóch niet kunnen doorgaan, dan wordt het deelnamegeld teruggestort.

Bijbelstudies 2020-2021

Hoewel we nog midden in de vakantie-periode zitten, is de planning van het komende Bijbelstudieseizoen rond. De datums zijn bekend en hier en daar zijn ook de onderwerpen al bekend. Bekijk ze via deze link.

Ook kun je ze via de agenda op onze site bekijken en ze eventueel overnemen in je eigen agenda.

We hopen natuurlijk dat alles te zijner tijd weer een beetje 'normaal' kan gaan plaatsvinden, maar blijf in ieder geval onze site in de gaten houden.

Everread Uitgevers

Kijk voor een enorme schat aan Bijbelstudieboeken op onze website (everread.nl) waar je gemakkelijk je boeken en ebooks kunt bestellen.

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 151 is verschenen

En wist u dat ...

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?

En dat ...

  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?
  • er hard gewerkt wordt aan AMEN 152 die DV volgende maand 2020 verschijnt?

Kijk hier om meer te lezen en/of om een abonnement te nemen!

Volg AMEN ook op  en .