TijdseinMail - Logo
 
TijdseinMail nr.10 - Oktober 2023

Waar gaat het naartoe?

Telkens wanneer er ingrijpende gebeurtenissen plaatsvinden, wordt deze vraag gesteld. Of dit nu een bankencrisis is, de aanval op de scheppingsorde, een virus dat om zich heen grijpt, de klimaatverandering, de oorlog tussen Rusland en Oekraïne of het huidige ernstige conflict in Israël, waarbij inmiddels zoveel slachtoffers te betreuren zijn.
Dat de Heere toewerkt naar een situatie waarin Zijn heerlijkheid wereldwijd zal zijn, is het machtige getuigenis van de profeten. De woorden in Jesaja geven ons vastigheid: "Ik ben God, en er is er geen als Ik, Die vanaf het begin verkondigt wat het einde zal zijn, van oudsher de dingen die nog niet plaatsgevonden hebben; Die zegt: Mijn raadsbesluit houdt stand en Ik zal al Mijn welbehagen doen ..." (Jesaja 46:9b en 10).
Lang geleden verscheen bij ons het boekje 'Waar gaat het naartoe?'. Op de achterzijde staat onder meer: 'Wat moeten we denken van begrippen als de openbaring van Christus, het koninkrijk, de opname van de gemeente, de antichrist, de wederhouder, de dag des HEEREN, de bazuin, de toevergadering, etc.? Hoe zal de situatie in Israël zich ontwikkelen en wat is de rol van Europa en de Arabische wereld daarin'.
Om actuele zaken te 'duiden' is het belangrijk om de grote lijn te ontdekken en die vast te houden. In het volle vertrouwen op Hem, Die - inderdaad! - "vanaf het begin verkondigt wat het einde zal zijn, van oudsher de dingen die nog niet plaatsgevonden hebben ...".

PS: Kijk hier voor meer informatie over het boekje 'Waar gaat het naartoe?'.

Aktieradius Jeugdwerk

Er wordt al weer druk nagedacht over de zomerkampen van volgend jaar. Wat nu wel al bekend is, is de planning: de kampweken vinden plaats van zaterdag 20 - vrijdag 26 juli 2024. Zet het alvast op de kalender - in de agenda. Binnenkort kun je je aanmelden via Aktieradius.nl!

Waar je je nu wel al voor kunt aanmelden, is het Junioren-najaars-weekend!
Ben jij er (ook) weer bij als we van 27 tot 29 oktober ons najaarsweekend houden in Ter Aar?
De deelnameprijs bedraagt € 85,00.
Thema: CONNECTED

Kijk hier voor meer info en aanmelden.

Nog enkele kamers vrij ...

... voor het najaars-Bijbelstudieweekend van Het Morgenrood dat gehouden wordt van 24-26 november in Vierhouten.
Aanmelden kan hier!

De Morgenrood-Bijbelstudieweekenden worden gehouden in het christelijk conferentiecentrum 't Vierhouterbos, waar u mag genieten van een geheel verzorgd verblijf, een prima sfeer, mooie Bijbelstudies én de ontmoeting met elkaar. Zeer de moeite waard!

Het thema van dit najaarsweekend is: De laatste dagen.
We leven in enerverende tijden! Zeker als we kijken naar de ontwikkelingen in de wereld waarin we leven. We constateren dat ingrijpende wereldgebeurtenissen telkens in golven op ons afkomen. En tussen deze golven is het dan relatief rustig. Dit is een voortdurend proces waarbij de gebeurtenissen steeds intenser worden. En zo is de mensheid op weg naar de eindtijd. Daarom is het goed en belangrijk om actuele zaken te leren zien in het licht dat de Bijbel ons daarover geeft.

Bijbelstudies 2023-2024

De Bijbelavonden van het seizoen 2023-2024 zijn begonnen! Hét moment om ook 'in te stappen' en mee te doen. Samen met anderen Gods Woord onderzoeken, is ontzettend fijn en opbouwend.

Kijk hier voor alle datums én de plaatsen om te weten waar en wanneer de Bijbelavonden plaatsvinden. Wees hartelijk welkom om samen met medegelovigen van de rijke boodschap van Gods Woord te genieten. 

De samengestelde Namen van de HEERE

In dit boek komen tien samengestelde Namen van de HEERE aan de orde. Dit zijn namen waarin de Naam van God gecombineerd wordt met bijvoorbeeld één van Zijn eigenschappen (zoals ‘De HEERE zal erin voorzien’; ‘De HEERE uw Heelmeester’; ‘De HEERE Die u heiligt’; ‘De HEERE is vrede’ en ‘De HEERE mijn Herder’).

De basis van alles wat in deze Namen over Hem gezegd wordt, is Zijn Eigenlijke Naam: Hij is er altijd, zonder begin en einde!
Je kunt dit nieuwe boek hier bestellen. Voor de e-book-versie moet je hier zijn. Ben je Morgenroodreeksabonnee? Dan ontvang je 20% korting op je bestelling, maar ... kun je ook Everread-abonnee worden. Je ontvangt dan dit boek tegen de voorwaarden van het Everread-abonnement. Zie hier voor meer informatie.

Laatste Morgenroodboekje

Het nieuwste Morgenroodboekje is verschenen. Het gaat over de naamsbetekenissen van de richteren en is geschreven door Hoite Slagter. Ontdek hoe de namen van de richters iets zeggen over de Heere Jezus Christus en wat Hij deed, doet en zal doen.
Bestel het hier; ook verkrijgbaar als e-book! Of word Morgenroodreeksabonnee: Kijk hier voor een aanbieding die je niet kunt laten lopen!

AMEN Bijbelmagazine

AMEN 170 is verschenen! En wist u dat ...

  • de website van AMEN niet alleen te lezen is op de PC, maar ook op tablet en smartphone?
  • er meer dan 1500 (!) artikelen online staan?
  • elk nieuw nummer integraal op de website staat?
  • de zoekfunctie erg handig is om woorden, teksten, namen, e.d. terug te vinden?
  • er ook items op de site verschijnen die niet in het blad zijn gepubliceerd?
  • de onderwerpen van AMEN Actueel regelmatig worden ge-update?
  • een eigen account 'Mijn AMEN' eenvoudig aan te maken is?
  • AMEN ook een eigen Facebook-pagina heeft?
  • AMEN ook te volgen is op Twitter?

Kijk hier voor meer informatie over AMEN Bijbelmagazine.

Volg AMEN ook op en .

Everread Uitgevers 25 jaar!

Op 4 mei 1998 werd Everread Uitgevers opgericht. Nu al weer 25 jaar geleden. In deze periode hebben we circa 140 boeken en boekjes mogen uitgeven; naast inmiddels 170 AMEN-Bijbelmagazines. 

Onlangs is de nieuwe catalogus verschenen met daarin al onze nog verkrijgbare uitgaven. Vraag hem gratis aan! Of vraag meerdere exemplaren aan om uit te delen! Onze website bezoeken, kan natuurlijk ook!